25 Kasım 2009 Çarşamba

Patlıcan Musakka

Patlıcan Musakka

Malzemeler,

2 adet bostan patlıcan

250 gram kıyma

1 adet kuru soğan

1 adet domates

4-5 Dal maydanoz

Damak tadınıza göre pul biber, tuz

Kızartma için sıvı yağ

Hazırlanışı,

Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka şeklinde doğrayın.

Bol kızgın yağda patlıcanları kızartın.

Fazla yağını alması için pişen patlıcanları havlu kâğıt üzerine çıkarın.

Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Tavada; 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun.

Domatesin kabuklarını soyup rendeledikten sonra tavaya ekleyin.

Kıyma, tuz ve pul biberi tavaya ilave edin.

Kıyma suyunu çekene kadar pişirin.

Kızarmış patlıcanları orta derinlikte servis tabağına alın.

Üzerine kıymalı harcı yayın.

Maydanozla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder