12 Kasım 2009 Perşembe

Havuçlu Çörekotlu Börek

Malzemeler;

3 Adet Yufka
3 Adet orta boy Havuç
200 Gr. beyaz peynir
1/2 Çay bardağı çörek otu
10 Dal maydonoz
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
3 Yumurta
Yapımı;
Havuçlar soyulduktan sonra rendelenir. Peynir ezilerek havuçlara ilave edilir. Maydonozlar da doğranarak çörek otu ilave edilip karıştırılır. Bir yumurtanın akı ile sarısı ayrılır. Sıvıyağ, ikiyumurta, bir yumurta akı süt iyice çırpılır. Bir yufka serilir, üzerine hazırlamış olduğumuz karışımdan sürülür. Diğer yufkalarda birer birer üst üste konularak karışımdan sürülür. Hazırlanan havuçlu malzeme üst yufkanın üzerine sürülür. Yufka her iki kenarından iki parmak genişliğinde katlanır. sonra rulo şeklinde sarılır. Rulonun üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür. Çörek otu serpilir. Bir parmak genişliğinde kesilen börek fırın tepsisine yatık bir şekilde dizilir ve 175 C ısıtılmış fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder