25 Kasım 2009 Çarşamba

Kremalı Makarna

kremalı makarna

1 paket makarna (tercihen fotoğrafta görüldüğü çeşitte)
100 gr salam
1 kase mantar
1 paket hazır süt kreması
Sıvı yağ, tuz
Hazırlanışı:
Makarnayı 1.5 lt kadar kaynar suda haşlayalım. Bu aşamaya kadar tecrübesi bulunmayan arkadaşlar makarna paketinin arkasında yazan talimatlardan faydalanabilirler. Diğer taraftan mantarları güzelce yıkadıktan sonra ince ince dilimleyelim. Bir tavada sıvı yağı kızdıralım mantarları ilave edelim. Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte mantarların kendi suyunda pişmesini bekleyelim. Mantarlar pişerken salamları makarnalarla uyumlu olsun diye şerit şerit keselim. Tavanı kapağını açıp neredeyse pişmiş olan mantarların üzerine salamları ekleyelim. Biraz da tuz serpiştirip kapak açık şekilde biraz daha pişirelim. Bir iki dakika sonra hazır kremayı üstlerine boşaltıp karıştıralım. Bu arada pişmiş suyu süzülmüş makarnamızı servis kabına alalım hazırladığımız sosu üzerine döküp nazikçe karıştıralım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder