25 Kasım 2009 Çarşamba

dirmek için lezzetli bir fırsat… Gül Böreği Gül Böreği Malzemeler, 3 adet yufka 1 Su bardağı yoğurt 2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)


Bayram Tatlıları-Antepfıstıklı Bohça
Malzemeler:
40-50 adet
• Yarım kg baklavalık un
• 2 adet yumurta
• 1 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
. 2 su bardağı nişasta
350 gr. tereyağı
250gr. kaymak
İki buçuk su bardağı iri dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti İçin:
6 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı:
Yoğurma kabına unu eleyin ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, su tuzu ekleyip sert bir hamur elde edene -kadar yoğurun. Üzerini

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder